(: jom jadi sahabat MAWAR :)

jom turun~

jom turun~

Saturday, May 23, 2009

SeLaMat DaTanG

Bismillah Pictures, Images and Photos

23 Mei 2009

Dicatat sebagai tarikh bagi seluruh penghuni Kolej Mawar menerima orang baru. Baik dari kalangan staff, JPK, LO mahupun PM terus meneima asakan dan ledakan debaran untuk menerima adik-adik pelajar asasi bagi ambilan Mei. Alhamdulillah, segala gerak kerja berjalan dengan lancar. Mungkin terdapat beberapa kekurangan dari pelbagai sudut, tetapi dari sudut pandangan tepi saya perhatikan segalanya berjalan tanpa urusan yang meragukan.

Bermula dengan pendaftaran kolej bagi pelajar baru, LO dan PM menyambut orang baru dengan senyuman. bait "Selamat datang ke Kolej Mawar" tidak lekang meniti dibibir, dihias dengan senyuman seikhlas hati. InsyaAllah.

Mungkin boleh saya ulas berkenaan beberapa incident. Ada diantara ibu2 dan bapa2 yang agak demand untuk menyelesaikan Proses pendaftaran anak2 kesayangan mereka. Tapi takpelah, saya paham memandangkan otak dan mental ini telah saya aktifkan untuk menerima apa sahaja karenah dan tribulasi penjaga juga pelajar2 yang baru mendaftar ni.


ada pula, "kak,saya homesick la..". ha, sudah. lalu, dengan kekuatan yang ada cuba saya berikan kata2 semangat dan dorongan. Biasalah, fresh lagi. Baru habis SPM kan.

Bagi sesi malam, adalah slot kerohanian. Dinanti bukan? Dimulai dengan solat maghrib dan isyak secara berjemaah membuatkan adik2 baru ni saya perhatikan agak teruja untuk slot berikutnya. Tazkirah selingan disampaikan oleh Ustaz Ahmad Aminudin yang boleh ana simpulkan 'main' penyampaiannya adalah berkenaan syahadah. "Lailahaillahumuhammadurrasulullah"

Ustaz Ahmad Aminudin

Adik-adik baru
Pelajar Asasi Ambilan Mei 2009
-Fresh lagi tu.. -

Buat adik-adik baru, selamat datang ke Kolej Mawar.
Selamat datang untuk melanjutkan pelajaran ke UITM.
tahniah semua kerana andalah insan terpilih.
PerCaYa..???
( ^ - ^ )
.:. Islam .:. Ukhwah .:. Mawar .:.

No comments:

Post a Comment